Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Predicting Degradation of a Polycomponent Composite - Tyre
Autoři: Pešlová Františka | Stodola Jiří | Krmela Jan
Rok: 2009
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: Výzbroj a technika pozemných síl 2009: 15. medzinárodná vedecká konferencia (Armament and Technics of Land Forces 2009)
Název nakladatele: Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika
Místo vydání: Liptovský Mikuláš
Strana od-do: 197-203
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Predikce degradací polykomponentního kompozitu - pneumatiky Pneumatika jako polykomponentní kompozit je vystavena kombinovanému zatížení superponovanému vlivy prostředí, ve kterém se konkrétní typy pneumatiky provozují. Je důležité věnovat pozornost primární technologii, která musí zabezpečit kvalitní výrobek s maximální životností bez ohrožení lidského života. Práce naznačuje experimentální přístup k návrhu pneumatiky s optimálními vlastnostmi, které jsou potřebné pro výpočtové modelování nových druhů pneumatik v kombinovaném zatěžování. Polykomponentní kompozit;pneumatika,degradácia
eng Predicting Degradation of a Polycomponent Composite - Tyre Tyres as polycomponent composites are subject to combined loading superimposed by effects of the environment in which the tyre operates. Great care must be paid to the primary production technology which must guarantee a high-quality product with maximum life without threats to human life. The present work indicates an experimental approach to the concept of a tyre with optimum properties necessary for the computer modelling of new types of tyres under combined loading. Polycomponent composite;tyre;degradation.