Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Porovnání měrné spotřeby a exhalací drážní motorové jednotky a autobusu; stanovení mezní hodnoty energeticko-ekologické efektivnosti místní a regionální železniční dopravy ve srovnání s dopravou silniční
Autoři: Drahotský Ivo
Rok: 2006
Druh publikace: konference, workshop, výstava
Název nakladatele: Masarykova univerzita
Strana od-do: nestránkováno
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Porovnání měrné spotřeby a exhalací drážní motorové jednotky a autobusu; stanovení mezní hodnoty energeticko-ekologické efektivnosti místní a regionální železniční dopravy ve srovnání s dopravou silniční Příspěvek je zaměřen na mechanismus porovnání dopravních prostředků jednotlivých druhů dopravy z hlediska jejich ekologické výhodnosti. Jedná se o exaktní vyjádření produkovaných emisí, které je následně porovnáváno. Dále je prezentován matematický vzorec pro určení mezní obsazenosti vozidel, kdy přestává být jeden dopravní prostředek výhodný a začíná být výhoda dopravního prostředku druhého. Ekologie, doprava, emise.
eng Comparison of ecologic parameters different transport modes vehicles Article presents mathematical model for analysis of ecological comparison vehicles other transport modes. Ecology, Transport, Emission.