Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Kritická místa logistického řetězce prodejen s potravinami
Autoři: Chocholáč Jan | Hrdý David | Průša Petr
Rok: 2014
Druh publikace: ostatní - článek ve sborníku
Název zdroje: Sborník příspěvků Mezinárodní Masarykovy konference pro doktorandy a mladé vědecké pracovníky 2014
Název nakladatele: MAGNANIMITAS
Místo vydání: Hradec Králové
Strana od-do: 37-43
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Kritická místa logistického řetězce prodejen s potravinami Tento článek se zabývá kritickými místy v logistickém řetězci diskontních prodejen s potravinami. Nejdříve je teoreticky podložen význam logistického řetězce pro zásobování prodejen, následně je uvedena teorie, která se váže k řízení zásob v potravinářských podnicích z hlediska analýzy jednotlivých položek a z hlediska příslušných systémů řízení zásob. V závěrečné části je uveden výzkum, který se týká identifikace kritických míst na konci logistického řetězce, tzn. přímo na prodejnách, odkud je zboží nakupováno zákazníky. logistický řetězec, kritické místo, prodejny s potravinami, řízení zásob, ABC analýza, XYZ analýza
eng CRITICAL POINTS OF LOGISTICS CHAIN IN THE FOOD STORES This article deals with the critical points in the logistics chain of discount food stores. At first, the importance of the logistics chain for the supply of stores is theoretically supported, then it is followed by a theory that binds to the inventory management in food companies in terms of the analysis of individual items and in terms of the relevant systems of the inventory management. logistics chain, critical point, food stores, inventory management, ABC analysis, XYZ analysis