Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

CRITICAL POINTS OF THE LOGISTICS CHAIN IN THE FOOD STORES
Autoři: Chocholáč Jan | Hrdý David | Průša Petr
Rok: 2015
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: ZIRP 2015
Název nakladatele: University of Zagreb
Místo vydání: Zagreb
Strana od-do: 55-60
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Kritická místa logistických řetězců obchodů s potravinami Tento článek se zabývá kritickými místy v logistickém řetězci diskontních obchodů s potravinami. V první části je vysvětlen význam logistického řetězce, pak jsou analyzovány jednotlivé položky z hlediska příslušných systémů řízení zásob. Závěrečná část obsahuje výzkum, který se týká identifikace kritických míst na konci logistického řetězce, přímo v obchodech diskontních řetězců, kde zákazníci kupují zboží. logistický řetězec; kritický bod; obchody s potravinami; řízení zásob; ABC analýza; XYZ analýza
eng CRITICAL POINTS OF THE LOGISTICS CHAIN IN THE FOOD STORES This article deals with the critical points in the logistics chain of discount food stores. At first, the importance of the logistics chain for the supply of stores is theoretically supported, then it is followed by a theory that binds to the inventory management in food companies in terms of the analysis of individual items and in terms of the relevant systems of the inventory management. The final section provides the research, which concerns the identification of the critical points at the end of the logistics chain, directly to the stores where customers buy the goods. Logistics chain, critical point, food stores, inventory management, ABC analysis, XYZ analysis