Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

THE COMPARISON OF THE SELECTED METHODS FOR DEMAND FORECASTING AND THEIR APPLICATION IN THE FOOD STORES WITH THE EMPHASIS ON SUSTAINABILITY
Autoři: Chocholáč Jan | Trpišovský Martin | Hrdý David | Kuptcova Anastasiia | Průša Petr
Rok: 2015
Druh publikace: článek ve sborníku
Název zdroje: 6th International Scientific Conference: Conference Proceedings
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: 160-172
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Porovnání vybraných metod pro prognózování poptávky a jejich aplikace na obchody s potravinami s důrazem na udržitelnost Všichni účastníci v dodavatelsko-odběratelském řetězci chtějí být maximálně efektivní. Tohoto cíle je možné dosáhnout s využitím kvalitního a propracovaného procesu prognózování poptávky. To je velmi důležité, zejména v potravinářském průmyslu, protože tento segment trhu je velmi unikátní a má mnoho významných specifika. řízení zásob; prognózování poptávky; potravinářský průmysl; klouzavý průměr; exponenciální vyrovnávání; Holtova metoda; udržitelnost
eng THE COMPARISON OF THE SELECTED METHODS FOR DEMAND FORECASTING AND THEIR APPLICATION IN THE FOOD STORES WITH THE EMPHASIS ON SUSTAINABILITY All participants in the supply chain want to be maximally effective. It is possible to achieve this goal using the quality and elaborate process of demand forecasting. It is very important especially in a food industry, because this market segment is very unique and it has many significant specifics. inventory management; demand forecasting; food industry; moving average; exponential smoothing; Holt´s method; sustainability