Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Řízení objednávek zboží s omezenou dobou trvanlivosti
Autoři: Chocholáč Jan
Rok: 2016
Druh publikace: ostatní - dizertace
Název nakladatele: Univerzita Pardubice
Místo vydání: Pardubice
Strana od-do: nestránkováno
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Řízení objednávek zboží s omezenou dobou trvanlivosti Tato disertační práce se zaměřuje na problematiku řízení objednávek zboží s omezenou dobou trvanlivosti, konkrétně na běžné pečivo v maloobchodních řetězcích. Nejdříve je zpracována literární rešerše zkoumané problematiky, jež se zaměřuje na specifika logistických řetězců v potravinářském průmyslu a řízení zásob v podnicích. Hlavním obsahem disertační práce je navržení, sestavení a aplikace metodiky pro objednávání rychlezkazitelného zboží, konkrétně běžného pečiva, na úrovni maloobchodních řetězců v České republice s využitím fuzzy logiky. objednávání zboží; logistický řetězec; potravinářský průmysl; řízení zásob; fuzzy logika
eng Management of ordering goods with a limited shelf life This dissertation thesis focuses on the management of the ordering goods with a limited shelf life, especially common pastry in retail chains. The literary research is processed firstly, it focuses on the specifics of the logistics chains in the food industry and inventory management in companies. The main content of the dissertation thesis is to design, to create and to apply the methodology for ordering perishables goods, especially the common pastry, on the level of the retail chains in the Czech Republic using fuzzy logic. ordering goods; logistics chain; food industry; inventory management; fuzzy logic